pátek 4. září 2015

Ovesná kaše

Ovesná kaše. Univerzální jídlo. Hodí se jako snídaně, oběd a někdy i jako večeře. Navíc je velmi jednoduchá a strašně moc dobrá (teda aspoň mně chutná).
  Pamatuju si, když jsme byli se ségrou a sestřenkou u babi, udělalo se ovesné kaše plný hrnec. Dala se doprostřed stolu a okolo ní bylo zdobení. Čokoláda, cukr, med, skořice a hooodně ovoce. Když si ji ale udělám doma, tak si ji udělám jen pro sebe (ne že bych byl lakomej, ale rodiče ji nemusí :D ) a nazdobím rovnou na talíři.
 Přes několik neúspěšných pokusů jsem se dostal k tomu správnému postupu. Nemám ale odměřený čas, všechno dělám od oka, tak snad se povede :) .




Ingredience:
1,5 hrnku ovesných vloček
2 hrnky mléka
2 lžíce sezamových semínek

Na zdobení:
Různé druhy ovoce, skořice, med, ořechy, čokoláda... Vlastně cokoli co vás napadne :)

Postup:
Vločky, mléko a sezamová semínka smícháme a zahříváme do té doby, než směs zhoustne. Když přestanete míchat, tak by měla kaše lehce vařit. Přelijeme do misky a ozdobíme podle své chuti.




1 komentář: