Ingredience:
7 brambor
10 středně velkých rajčat
1 cibule
200g balkánského sýru
210ml 33% smetany ke šlehání
180g oliv
1 stroužek česneku
Podle potřeby:
olivový olej
bazalka
Postup:
Nejdříve uvaříme a oloupeme brambory. Dno pekáčku vylijeme olivovým olejem. Cibuli nakrájíme na kousky, kterými vyložíme dno pekáčku. Na ni položíme na plátky brambor. Rajčata a olivy rozkrojíme na půl, česnek na tenké plátky. Nejdříve položíme na cibuli plátky brambor, poté česnek, rajčata a rozsypeme olivy. Lehce rozdrobíme 1/2 sýru a posypeme bazalkou.
Znovu na ně poklademe plátky brambor. Zbytek balkánského sýru rozkrájíme na malé plátky, položíme na brambory a přelijeme smetanou. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat