Ještě k tomu kempu - jeden den jsme měli ochutnávku Skippie. Skippie jsou australské masové koláče. Na výběr jsme měli několik druhů, ale nakonec jsme si vybrali klokaní maso. Někdo říká, že chutná jako zvěřina nebo hovězí. Já zvěřinu ještě neochutnal a hovězí jsem měl docela dávno a tu chuť si pořádně nevybavim. Každopádně klokaní maso je docela tmavé, křehké a má takovou svojí pachuť. Ale zato je to prý jedno z nejzdravějších mas vůbec. Mně osobně docela chutnalo :) .
Ingredience na salát:
150g bílého jogurtu
1 menší salátová okurka
1 vejce uvařené na tvrdo
1 hrst mladých jitrocelových lístků
necelou hrst pažitky
podle chuti bazalku
Postup:
Těstoviny uvaříme, scedíme a necháme vychladnout v misce. Jitrocel omyjeme, odřízneme tvrdší spodní část a můžeme lehce nakrájet/natrhat. Pažitku taky omyjeme a nakrájíme nadrobno. Okurku a vajíčko oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přelijeme jogurtem, smícháme a posypeme bazalkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat