neděle 30. srpna 2015

Hruškový sorbet

Dnes se koná Prague Ice Cream Festival, na který jsem strašně moc chtěl jet, ale nakonec to nevyšlo. Rozhodl jsem si to nějak vynahradit - vlastní zmrzlinou. Doma máme teď plno ovoce, hlavně hrušky, takže jsem měl docela rychle jasno co budu dělat. Sorbet! :). Hned jsem se podíval na internet, jak se sorbet správně dělá a pustil se do práce. Možná to není ten pravý sorbet, ale v těchto dnech určitě osvěží :)


Ingredience:
5 zralých hrušek
1,5 lžíce rumu
2 lžíce vody
1 bílek
1 lžíce medu




Postup:
Hrušky oloupeme, odstraníme jádřinec, nakrájíme a vložíme do mixéru. Přidáme rum, vodu a med a mixujeme, dokud nám nevznikne pyré. Bílek ušleháme v jiné míse a pomalu vmícháme do hruškového pyré. Vlijeme do nádoby (nejlépe nízké a ploché) a dáme do mrazáku na 8 hodin nebo nejlépe přes noc.




Žádné komentáře:

Okomentovat